wtorek, 21 sierpnia 2018

Wrzesień ma smak czekolady


Przynajmniej ten tegoroczny! Koniec lata i poczatek roku szkolnego to na tyle przykre wydarzenia, iż osobiście postanowiłam przegonić chandrę, kolejny raz współorganizując Festiwal Czekolady. Chcecie skorzystać z solidnej dawki endorfin? Przybywajcie do Sandomierza i Kazimierza! 


Tegoroczny początek jesieni zapowiada się wyjątkowo apetycznie! I nie mogę zaprzeczyć, że nie maczałam w tym swoich rąk. Cóż, nic tak nie smakuje jak czekolada zlizywana z palców. We wrześniu czekoladę można będzie lizać, gryźć, ale też z niej budować, nią malować, podziwiać i oglądać. A nawet o niej czytać. Otóż, czekolada odmienia się przez wszystkie rodzaje wszędzie tam, gdzie wędruje wraz z Festiwalem Czekolady i Słodkości.

Tak też, by mchem nie obrosnąć, Festiwal, który w kwietniu po raz trzeci zagości do Bielska Białej, teraz przemieści się do najbardziej urokliwych stron Polski - Sandomierza oraz Kazimierza Dolnego? 



Czego możecie się spodziewać, prócz- ma się rozumieć - sporej dawki czekolady? Wystawcy z całej Polski z pewnością dostarczą pralin, trufli i tabliczek, których nie znajdziemy na półkach Lidla, Żabki, tudzież innych Biedronek. Ale to nie wszystko. W strefie warsztatowej będzie okazja do potaplania się w czekoladzie i cukrze. Doświadczone dekoratorki i cukiernicy poprowadzą zajęcia, na których będzie tworzenie trufli, figurek z masy cukrowej, lukrowanie pierników i wiele innych miłych aktywności. Kto nie zdąży się zapisać, będzie miał okazję zaznać czekoladowej rozkoszy w postaci fontanny czekolady otwartej dla wszystkich uczestników! 

Będą też torty! I związany z nimi konkurs, dla tych, którzy uwielbiają w swojej kuchni wyczarować coś obłędnie smakowitego i pięknego!


Chcesz spróbować swoich sił i wziąć udział w konkursie? Napisz do mnie! >>> czekolady.blog@gmail.com

Prócz tego - spotkania z autorami, projekcje czekoladowych filmów, także czekoladowe bańki i goście specjalni! Kto? Zalecam śledzenie wydarzeń na Facebooku. Póki co - save the date!





Grafiki >>> Aga Szendzielorz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Smakowało?